Kontakt

Blok 37, Novi Beograd
Beograd

Usreci se Knjeginje Zorke
Usreći se, Knjeginje Zorke (Instagram: Pijanistq)

Jedna lepa i slatka priča odigrala se u Beogradu u ulici Knjeginje Zorke. Od usraću se do usreći se!

Naš poznati umetnik Pijanista je nacrtao na zidu svoj novi znak, žuti smajli sa porukom usreći se. Pored njegovih murala često smo imali priliku osim potpisa da vidimo i poruku usraću se sa krunom. Poruka koju izgovora Dimitrije Banjac u čuvenoj ulozi Đorđa Čvarkova sa Pejićevih Salaša.

Novi slogan nas je naterao da istražimo razlog promene. Vrlo brzo smo došli do odgovora koji deluje jako prosto, a možda i previše prosto. U razgovoru između Pijaniste i Ramba Amadeusa, Rambo je usputno rekao:

A što se to sve tvoje što radiš ne zove usreći se?! Od tog tvog usraću se te dele samo dva slova, a lepše je.

Rambo Amadeus
Usraću se -> Usreći se

Jednostavna i sitna promena u slovima, ali velika promena u poruci koja se šalje. Baš usreći se poruka je počela svoj život sa dirljivom pričom.

Smešak koji vidite na slikama oslikan je u ulici Knjeginje Zorke. Sutradan su jarke boje privlačile poglede prolaznika i komšiluka. Devojčica sa roze rančićem i njen deka su zastali ispred zida, šta su u tom trenutku pričali možemo samo da nagađamo, ali ih je neko fotografisao baš tokom tog razgovora.

Fotografija ovog divnog trenutka brzo se proširila Instagramom i počela da se širi po internetu.

Pijanista - Usreći Se
Pijanista – Usreći Se (Instagram: Pijanistq)

Međutim, tu nije kraj. Sledećeg jutra pored smeška, osvanuo je i paste up devojčice i deke.

Usreci se Knjeginje Zorke
Usreći se, Knjeginje Zorke
Pijanista - Usreći se
Pijanista – Usreći se (Instagram: Pijanistq)

Epilog ove zanimljive priče je poruka koja je stigla na Pijanisti na Instagramu:

Zdravo Andrej,
Ja sam Natalijin i Teodorin tata. Njih dve stalno zastaju kod smešuljka sa dedom pri povratku iz vrtića i ti si to primetio i sve nas veoma prijatno iznenadio svojim novim umetničkim delom. Deda je bio šokiran, oduševljen i ovim putem želim da ti prenesem njegovu poruku:

Poštovani Andrej,
Drago mi je što smo Vam moja unuka i ja bili inspiracija za oslikavanje murala. U prvom momentu sam bio baš iznenađen i zatečen. Zaista smo Vam veoma zahvalni i srce nam je puno pozitivnih emocija. Nadam se da će to delo dugo ostati i biti jedna lepa uspomena, kako za mene tako i za moju unuku.
Srdačan pozdrav!

Share:

administrator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *