Kontakt

Blok 37, Novi Beograd
Beograd

Najveći festival murala u Srbiji, DUK festival, počinje sa oslikavanjem 15. maja i trajaće 7 dana do 21. maja.

Spisak umetnika - DUK 2023
Spisak umetnika – DUK 2023

DUK, Dani urbane kulture, već 9 godina se održava u Čačku. Po navici i ove godine biće najveće takvo dešavanje u Srbiji. Pored 10 domaćih umetnika moći ćemo da vidimo radove 9 umetnika iz regiona i mnoštvo umetnika iz Austrije, Francuske, Nemačke, Švajcarske i čak jednog iz Japana!

Ove godine slavimo stoti mural… Imaćemo proslavu ove godine stotog murala i zapravo ga radimo na mestu gde smo radili prvi mural…
I to je dobro, ja sam mišljenja da murali imaju svoj vek i da treba da se obnavljaju.

Vuk Đurić Endo

Od inostranih umetnika sa kojima će se čačanska publika prvi put upoznati mislimo da će stil muraliste Stom500 biti najprijemčiviji. Dok nas zanima kako će Japanac BakiBaki predstaviti svoju kulturu i da li će to biti kulturni šok.

Zmaja, Kusha Chiks i Endo su ujedno organizatori i učesnici, tako da se oni nalaze na domaćem terenu. Sobekcisi i TKV su već nastupali prethodnih godina na DUK-u. Dok prvo pojavljivanje u Čačku očekujemo od Jane, Marg, Peđe TE8, Barta i Riska.

Od Marg se očekuje dosta, uvek nas je oduševljala svojim radovima. Već smo pisali o njenom muralu u Beogradu, pogledajte ovde.

Više informacija o domaćim umetnicima moći ćete da ispratite u seriji tekstova: Upoznajte se sa radom umetnika na DUK festivalu!

Murali sa prošlogodišnjih festivala

Do sada smo pisali tekstove o nekoliko murala sa prethodnih izdanja DUK festivala, možete ih pogledati ovde.

Ali red je da dodamo još nekoliko fotografija.

Share:

administrator

1 Comment

  • Marko, 19.05.2023. @ 14:11 Reply

    Duk godinama oslikava Cacak , odlicini su . Uvek kada prolazim kroz Cacak bacim pogled usput sta ima novo. Omiljeni mi je yugo kod autobuske jer sam vlasnik jednog 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *