Kontakt

Blok 37, Novi Beograd
Beograd

Street Art Connection
Street Art Connection – Svetsko prvenstvo Katar 2022

12 umetnika iz 8 zemalja oslikalo je 18 fudbalskih lopti u čast predstojećeg Svetskog prvenstva u fudbalu!

Udruženje URBAN ART ASSOCIATION TE8 i TC Stadion nastavljaju kvalitetnu saradnju sa ciljem promocije urbane kulture. Posle oslikavanja zida na ulazu u tržni centar iz garaže, došao je red i na centralni deo objekta. U prizemlju se održava izložba Street Art Connection – FWC Qatar 2022 od 11. do 26. novembra.

Pored domaćih umetnika Peđe, Enda i Lažnog Muraliste možete videti i 9 gostujućih umetnika i upoznati se sa njihovim stilovima. Amerikanka Nicole Salgar je svoju loptu oslikala prelepim cvećem i apstraktnim šarama, dok je Francuz Takir Vortex osvojio loptu svojim isprepletanim zgradama.

Domaći umetnici

Peđa TE8, organizator i domaćin, na idealan način je spojio svoje dve ljubavi, fudbal i slikarstvo! Poruka, Dušan Tadić i treći bezimeni rad nalaze se u centralnom delu izložbe. Lopta koja je posvećena Dušanu Tadiću, kapitenu naše reprezentacije, izgleda kao lopta koja zaista može da se nađe na fudbalskom terenu.

Lažni Muralista, čiji se radovi pretežno bave ekologijom u poslednje vreme, preneo je svoje pejzaže na tri lopte. Najupečatljivija je izduvana lopta, koja simbolizuje trenutno ekološko stanje naše zemlje. Radovi iz serije, Put za Strojkovce, se sada prvi put pomeraju sa zidova na druge površine. Saznali smo da Lažni razmišlja da u budućnosti sve češće menja površine na kojim ih slika.

Endo se igrao oblicima koje sve češće viđamo na njegovim zidovima. Oštri, precizni prelazi različitih boja između oblika su karakteristični za njega. Međutim, videli smo i jednu loptu koja je u suprotnosti sa tim pravilima. Možda nešto novije od njega, ili samo izuzetak.

Gostujući umetnici

Na ostalim fotografijama možete videti umetnost koju su napravili: 🇮🇹 Giullio Vespirini, 🇮🇹 Giovanni Dallispazio, 🇮🇹 Taleggio, 🇬🇷 Bilos, 🇻🇪 Luis Guevara, 🇳🇱 Danny Rumbl, 🇦🇪 Ralma.

Share:

administrator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *