Kontakt

Blok 37, Novi Beograd
Beograd

Oslikavanje Savskog keja
Oslikavanje Savskog keja

147 donatora je sakupilo 259.385 dinara za projekat oslikavanja Savskog keja i time premašilo potrebnu sumu za 25%!

Stanari novobeogradskih blokova uz Savu su odlučili da sređivanje keja preuzmu u svoje ruke. Okupljeni oko dve organizacije ZaNašKej i Zajednička akcija pokrenuli su projekat oslikavanja tri velika betonska separea.

Na slikama možete videti separee koje su ukrasila deca, a sada je vreme za sledeći korak. U okviru akcije će biti angažovani umetnici sa budžetom od 102 000 dinara. Početak oslikavanja se očekuje u martu, kada se poboljšaju vremenski uslovi.

Detalje donacija i raspodelu sredstava možete pogledati ovde. Pet plus za transparentnost. 👏

client banner image

Organizatori o projektu

Novobeogradska obala Save je jedan od najlepših i najvažnijih zelenih pojasa široke namene. Ona je već decenijama nezamenjiva prirodna oaza i rekreativna zona za žitelje blokova, druge Beograđane i njihove goste, ali i važna tačka beogradskog biodiverziteta.

Od izgradnje keja, krajem sedamdesetih godina prošlog veka, gotovo ništa se nije ulagalo u održavanje postojećeg betonskog mobilijara.

Namera nam je da nakon ove akcije nastavimo sa daljim aktivnostima u cilju sanacije, revitalizacije i oplemenjivanja Savskog keja u skladu sa trećom decenijom XXI veka u kojoj živimo. Želimo da u tom duhu promovišemo ekološke vrednosti, humanost i toleranciju kao važan deo poruke koju prenostimo mladima.

Share:

administrator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *