Kontakt

Blok 37, Novi Beograd
Beograd

U poslednje vreme haos je na svim frontovima. Imamo sve bolju tehnologiju, ali sve manje razmišljamo o posledicama, a sve više o profitu. Flora i fauna ne mogu da isprate naše ponašanje i ne stižu da se prilagode, zbog čega polako izumiru.

Skretanjem pažnje na goruće teme i iznošenjem stavova umetnici se bore! Ovo je naš doprinos!

01. Srce za prirodu

Sve počinje od ljubavi prema biljkama i životinjama koje nas okružuju. Kada vidimo kako one izgledaju kad ih niko ne ugrožava, postane tužno videti šta im radimo širom Srbije.

02. Besumučna gradnja

Gradovi se šire, hoteli niču, fabrike se množe. Jedan od glavnih stubova mosta na Adi nosi Artezovu zabrinutost kako se ponašamo.

03. Ilegalna gradnja

Pirosov rad na temu ilegalne gradnje i pokušaja da se u svaki kvadratni metar uglavi zgrada, ekskluzivni hotel ili nešto slično.

04. Zagađivanje reka

Neverovatno je ponašanje prema rekama, kada znamo da se svi gradovi i sela nalaze pored njih. Mi bez vode ne možemo da živimo, a u njih samo bacamo đubre. Problem koji opisuje ovaj autoportret TKV.

05. Sačuvajmo naš dom

Pijanista je poznat po muralima koji opisuju aktivne teme, ali i po performansima koje uvek isprati mnogo ljudi. Jovan Memedović i njegova emisija Sasvim prirodno skoro 20 godina pokušavaju da ponovo približe ljude i prirodu. Jasno je zašto je Pijanista izabrao njega kao simbol borbe za prirodu!

06. Za čistu Moravu

Najveća reka u Srbiji ima dosta problema sa izbacivanjem đubreta i raznih fabričkih otpada. S obzirom na to da Zapadna Morava protiče kroz Čačak, ovaj grad je pravo mesto za rad.

07. Male hidroelektrane

Stara planina je pod naletom gomile malih hidroelektrana koje će prekrajti vodeni život do mere da ga možda neće ni biti više na tom mestu.

08. Tehnologija plus, priroda minus

Nevercrew ekipa je 2014. godine u okviru Miksera u centru Beograd nacrtala rad sa dva imena:
1. Imitacija života 9
2. Evolucija mašina 1

Jasno se vidi da se preklapaju i u kom smeru se kreću.

09. Edukacija

Polimorf ekipa je napravila rad u kome predstavlja 9 vrsta ptica koje se mogu sresti u okolini. Bitnije je da se ovaj rad nalazi u Osnovnoj školi i da su deca pisala tekstove u vezi sa svakom vrstom od tih ptica.

10. Reciklaža i čišćenje

Pošto još uvek ne možemo rešiti i uticati na izvore problema, jedno od rešenja nam je reciklaža i shvatanje njene važnosti.

Share:

administrator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *